Akatherm HDPE sistemi za visokogradnju

Jedna od najnovijih znamenitosti planiranih za Parramatta nebodere je 43-spratni “Skyrise” stambeni toranj, sa 224 apartmana. Kada bude završen, “Skyrise” kula će biti druga najviša zgrada u Parramatti, predgrađu Sidneja, Australije.

 

 

Sa svojih 138 m visine, dizajn Skyrise-a predstavljao je pravi izazov za tradicionalni sistem sa punim protokom. Prvi izazov bio je kapacitet sistema da transportuje otpad bez zagušenja. Drugo srodno pitanje je bila brzina priključka s obzirom na minimalne prelaze koji bi potencijalno mogli ugroziti integritet trapova, a time i higijenu i kvalitet vazduha.

John Contestabile, menadžera projekta sa Plumb Group-om, izvođač MEP-a za projekat visokog profila, izabrao je Akatherm sistem za odvodnjavanje da bi smanjio komplikacije i održao niske troškove u skladu sa projektom. “Tradicionalni sistem odvodnjavanja je komplikovaniji za instalaciju i može biti problematičan u ovakvom sistemu”, kaže on.

John Contestabile i njegov tim su se odlučili za Akatherm HDPE sa stack aeratorima. Sistem za odvodnjavanje “Akatherm Akavent Multi-Store” kanalizacioni sistem sastoji se od 110 mm i 160 mm HDPE elemenata i cevi pod pritiskom, koje eliminišu zahteve za odvođenjem otpadnih voda kao u tradicionalnim drenažnim sistemima. Sistem Akavent single stack je deo Akatherm’s HDPE plastičnog drenažnog asortimana i specijalno je dizajniran za primenu u visokogradnji.

Krajnji (konačni) rezultat bio je dizajnirano rešenje (projektovano) kako bi se zadovoljile potrebe zgrade uz istovremene dodatne prednosti koje pruža Akatherm HDPE, uključujući i akustične odredbe za buku koju stvara otpadna cev u stambenim zgradama. Pošto je izuzetno izdržljiv materijal sa izvrsnom temperaturnom i hemijskom otpornošću, HDPE će izdržati rigorozu eksploataciju vezanu za upotrebu u visokoj strukturi.

“Naručivanje prefabrikovanog sistema bilo je lako i isporuka je bila zaista brza. Prefabrikovani Akavent elementi su veoma jednostavni za upotrebu i instalaciju. To štedi vreme jer nema ventila za cevi i ima manje proboja, što traži dodatno vreme za instalaciju. Samo jedna cev – odličan sistem. To takođe olakšava naš posao. Lako je dopremiti proizvod na lokaciju, a kompaktna izrada omogućava laku manipulaciju. Rado bih preporučio montažne akavent elemente za sve objekte sa osam i više nivoa.”

– John Contestabile.