Jednostavno i brzo

FRIALEN SA sedla bez noža – jednostavno i sigurno rešenje

Na terenu se često desi potreba da je na postojeću PE mrežu potrebno postaviti odvod (granu). Izvodjači uglavnom postavljaju T komad i od njega nastavljaju odvod. Postoji povoljnija i brža varijanta.

Troškovi prilikom postavljanja T komada nisu mali, posebno kod većih prečnika cevi. Potrebno je otvoriti veliku radnu jamu, osigurati rov, ispustiti mrežu (ukoliko je pod pritiskom), iseći cev i postaviti T komad.

Inženjeri iz fabrije Friatec iz Nemačke su, uzimajući u obzir troškove i komplikovanu proceduru montaže u pomenutim slučajevima, konstruisali sedlo (ogrlicu) bez noža, koji menja T komad i čija je montaža jednostavnija i jeftinija. Oznaka tog proizvoda je Frialen SA, u varijantama do d225mm, Frialen SA XL u varijantama do d900mm i Frialen SA TL za varijante sedla sa opsegom.

Za montažu ovog sedla je dovoljna mala radna jama, samo oko cevi koliko je potrebno provući obujmicu. Sedlo se vari elektrofuziono, mašinom za elektrofuziono zavarivanje. Nakon hladjenja je dovoljno izbušiti cev uz pomoć adekvatne krune za bušenje (mi obezbedjujemo alat) i zavariti odvodnu cev.

Cena SA sedla bez noža je niža u odnosu na T komad istih dimenzija, obezbedjen je pun protok kroz svetli otvor (izlazna dimenzija), nema presecanja glavne cevi a elektrofuzioni spoj je siguran i dugotrajan. Prednosti su zaista značajne u odnosu na montažu klasičnog T komada.

Raspoložive dimenzije:

d1 (glavna fimenzija) od d63mm do d1200mm, d2 (odvod) od d32 do d900mm.

Pozovite nas za više detalja – zatražite ponudu (cenovnik) Frialen SA sedala sa svim raspoloživim dimenzijama. Kontakt telefon: 018/4532-324

Aliaxis Srbija